(063) 428 69 94

Чорнозем для газону, або як зробити якісний газон.

Чорнозем для газону, або як зробити якісний газон.

Хочете красиво і без надмірностей облаштувати свою ділянку – одже Ваш ідеальний варіант – газон. Багато домовласників одноголосно погоджуються: газон для ділянки так само важливий, як підлогове покриття в будинку. Територія, покрита зеленою травою, виглядає доглянуто і акуратно. Але не все так просто: потрібно підібрати правильний чорнозем для газону.

Чорнозем для газону - чому грунт для посадки газону має велике значення?

На перший погляд здається, що трава – невибаглива рослина і буде рости де завгодно. Адже Вам потрібно гарне, рівномірние трав’янисте покриття правильного зеленого відтінку, а не подобу бур’яну без краплі естетики. Тільки таке озеленення буде виконувати своє ключове завдання – приховувати естетично непривабливі області ділянки.

А щоб газон виріс «правильно», йому потрібно створити правильні умови. Тому всі експерти єдині в думці: земля для газону повинна бути якісною, розсипчастою, містити поживні речовини. Технологія посадки і подальший догляд за озелененою ділянкою не менш важливі, але зупинимося докладніше на грунті.

Як підготувати грунт під газон

У дуже рідкісних випадках власники ділянок просто закуповують посівний матеріал і відразу ж займаються посадкою газону. Зазвичай усім доведиться пройти шлях до поліпшення рослинного грунту під озеленення. Для початку потрібно з’ясувати основні критерії хорошої землі під посадку газону:

Чорнозем

  • висока проникність повітря та вологи;
  • слабокисла середовище (рН 6.0-6.5);
  • відмінна насиченість поживними речовинами.

Особливості чорнозему лугового зумовлюють майбутнє вашого газону. Ущільнення та вирівнювання землі, очищення від бур’янів, дотримання технології посіву аж до товщини грунту під газон мають дуже важливе значення. Але якщо земля виснажена, дуже тверда чи зовсім непридатна для вирощування будь-яких культур, першим кроком буде замовлення і доставка якісного почвогрунту або низинного торфу.

Також можна регулювати якість грунту, якщо вона трохи не вписується в норму. Наприклад, підмішувати вапно для регуляції рівня кислотності, додавати в чорнозем пісок і торф, щоб розпушити родючий шар.

З хорошим грунтом Ваш газон стане прекрасним та довговічним прикрасою всієї ділянки. Якщо Ви перебуваєте в пошуках якісного продукту – ми доставимо автомобіль чорнозему для вас!